Στη φωτογραφία η Αναπλ. Καθηγήτρια Παναγιώτα Αντωνοπούλου με τον Πρόεδρο του Ιδύματος Μπότση Παναγιώτη Καραγιάννη και τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσο Ηλιόπουλο κατά την απονομή της Ειδικής Τιμητικής Διάκρισης.

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Η ΑΠΟΝΟΜΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΤΙΜΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΘ. ΜΠΟΤΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “’ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ & ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΙΟΓΡΑΦΙΑ”.

Ιδιαίτερη τιμή για Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και για το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού αποτελεί η Ειδική Τιμητική Διάκριση του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ίδρυση του πρωτοπόρου Μεταπτυχιακού Προγράμματος του Πανεπιστημίου μας “Σύγχρονη Αθλητική Επικοινωνία, Δημοσιογραφία και Φωτοειδησιογραφία”/ “Master of Science in Modern Sport Communication, Journalism and Photo Press”. Η Ειδική Τιμητική Διάκριση απονεμήθηκε στην διευθύντρια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος, Αναπλ. Καθηγήτρια Παναγιώτα Ι. Αντωνοπούλου, μέλος της ΕΣΗΕΑ, στο πλαίσιο της 37ης απονομής των δημοσιογραφικών βραβείων και τιμητικών διακρίσεων του Ιδρύματος η οποία πραγματοποιήθηκε στο αίθριο του Ζαππείου Μεγάρου στις 26/5/2022 υπό την παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Στην εκδήλωση παρέστησαν υπουργοί, βουλευτές κι εκπρόσωποι των κομμάτων, εκπρόσωποι της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της στρατιωτικής και της δικαστικής ηγεσίας, εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής και πλήθος δημοσιογράφων.

Το ΚοινωφελέςΊδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Β. Μπόση είναι καταστατικό μέρος το Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Επικοινωνίας και συστήθηκε το 1981 από τον αείμνηστο εκδότη Αθανάσιο- Νάσο Μπότση ο οποίος κληροδότησε την περιουσία του. Στο πλαίσιο της αποστολής του το ‘Ίδρυμα:

  • Χορηγεί υποτροφίες για δημοσιογραφικές σπουδές στο εξωτερικό. Συνεργάζεται για τον σκοπό αυτό με πλειάδα δημοσίων Ευρωπαϊκών Φορέων.
  • Απονέμει κάθε χρόνο Βραβεία σε Δημοσιογράφους που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις και το ήθος τους.
  • Διαθέτει το μοναδικό στην Ελλάδα Ηλεκτρονικό Αρχείο Δημοσιευμάτων Τύπου το οποίο περιλαμβάνει σε ψηφιακή μορφή περίπου ένα εκατομμύριο δημοσιεύματα ποικίλου περιεχομένου.
  • Σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας βραβεύει τα καλύτερα Μαθητικά Εντυπα και οργανώνει την Πανελλήνια Εκθεση Μαθητικού Τύπου.
  • Διαθέτει Δανειστική βιβλιοθήκη.